16 Ocak 2015 Cuma

11 Eylül 2001 İkiz Kuleler Provokasyonundan 7 Ocak 2015 Karikatür Provokasyonuna Kirli Savaş - 1

 (Milli Gazete)

Giriş

11 Eylül 2001 günü ABD iki sivil uçak New York taki ikiz kulelere, bir sivil uçak Pentagon a(!) çarpıyor. Bir sivil uçak da, ABD Başkanının olduğu söylenen Air Force One uçağını vurmak için ararken boş bir araziye düşüyor ya da düşürülüyor. İslami terör (!) denerek İslam dünyasına, 21. Asrin haçlı seferleri adı ile bir savaş ilan edilmiş ve ardından Afganistan ve Irak işgal edilmiştir. 7 Ocak 2015 Fransa nın başkenti Paris te haftalık dergi Charlie Hebdo ya, 12 kişinin hayatını kaybettiği profesyonelce bir saldırı düzenlenmiştir. 

Yapılışı itibarıyla 11 Eylül 2001 saldırısı ile mukayese kabul etmeyen bir eylem olmasına rağmen, Fransa nın 11 Eylülü , İslam ın 11 Eylülü olarak dünya kamuoyuna servis edilmiş ve İslam a daha örtülü ifadeler kullanılarak savaş açılmıştır. Bu iki olayın büyüklüğü hariç, birbirleri ile benzer tarafları bulunmaktadır. Olayların yapılış şekilleri, İslam ve Hıristiyan dünyasında meydana getireceği etkiler, olayların muhtemel sonuçları açısından her iki olayın mukayese edilmesinde fayda vardır. Burada, öncelikle her iki olayın icra ediliş ve kamuoyuna sunuluş şekli ele alınarak bir sorgulama yapılacaktır.

İki Olayın İcra edilmesinde ve Kamuoyuna Sunulmasındaki Benzerlikler

Birinci Benzerlik:

11 Eylül 2001, ABD ikiz kulelerinin vurulması provokasyonunda, ilk günlerdeki yorumlar; eylemin çok uzun vadede (en az üç yıl), uzun bir eğitim döneminden sonra, yüksek istihbarat ve yüksek teknolojiye sahip, her tarafta eli ayağı bulunan uzman bir ekip tarafından, son derece zekice ve mesaj yüklü bir tarzda yapıldığı istikametinde olmuştur. Ancak bu ilk değerlendirmeler, ABD yönetiminin Usame bin Ladin i hedef göstermesinden sonra birden değişmiş; buraları vurmanın sıradan bir iş olduğu , profesyonelliğe gerek olmadığı ve herkesin bunu başarabileceği ifade edilmeye başlanmıştır. Neden 7 Ocak 2015 Fransa da Charlie Hebdo Provokasyonunda, Paris in göbeğinde, Charlie Hebdo dergisine çok profesyonelce bir baskın düzenlenmiş ve 12 kişi öldürülmüştür. Başlangıçta, olayın çok profesyonelce yapıldığı yorumları yapılırken; daha sonra amatörlük çağrışımı yapan bilgiler servis edilmeye başlanmıştır. Neden?

İkinci Benzerlik:

11 Eylül 2001, ABD ikiz kulelerinin vurulması provokasyonunda, toplam 50-100 kişilik bir eylemci gruptan söz edilmiş olmasına rağmen böylesi büyük bir operasyondan haberdar olamayan istihbarat örgütleri, 24 saat içinde 19 kişi oldukları iddia edilen eylemcilerin kimliklerini, hangi ülkelerden ve hangi örgütlerle irtibatlı olduklarını, anında tespit edebilmiş, çeliği eriten bir yangının külleri arasında yanmayan kimlik kartlarını bulabilmiştir. FBI ajanı (Adnan Burkarı), bir yıl önce ölen (Amir Abbas Burkarı) ve Kazablanka da bulunan şahıslar, listeye nasıl girdiği ise bir türlü anlaşılamamış ve de açıklanamamıştır. 

7 Ocak 2015 Fransa da Charlie Hebdo Provokasyonunda, eylemcilerin tüm kimlik bilgileri, arabalarında unuttukları iddia edilen kimlikten tespit edilip medyaya servis edilmiştir. Olay, Cezayir kökenli, Fransız vatandaşı iki kardeşe anında mal edilmiş, bütün şecereleri belirlenip kamuoyuna sunulmuştur. Sabıkalı Şerif Kouachi nin El Kaide örgütüne destek vermekten dolayı Fransa da hapis yattığı, abisi Said Kouachi Yemen de El Kaide terör kampında eğitim gördüğü, Kouachi kardeşlerin yıllardan beri CIA tarafından, El Kaide teröristi olarak bilindiği ve terörist listesinde yer aldığı, haklarında ABD ye giriş yasağı bulunduğu ve karıştıkları tüm eylemler, kamuoyuna servis edilmiştir. İkiz kuleler olayında olduğu gibi aranan bu terörist kardeşlerin Fransa ya nasıl girdikleri ya da sokuldukları, kimlerle temas kurdukları, lojistik desteği kimin sağladığı hiç sorgulanmamaktadır. 

Belki de 11 Eylül İkiz Kulelerin vurulmasında olduğu gibi hiçbir zamanda sorgulanmayacak, tüm delil ve failler yok edilecektir. Eylemi yapanlarla öldürülenlerin farklı şahıslar olabileceği hiç sorgulanamayacaktır.

Üçüncü Benzerlik:

11 Eylül 2001, ABD ikiz kulelerinin vurulması provokasyonunda, uluslararası bir terörle karşı karşıya kalındığı; uluslararası teröre ve bunları barındıran devletlere karşı uluslararası bir savaş verilmesi gerektiği şeklinde bir kampanya başlatılmıştır. Ancak dikkati çeken husus, uluslararası terörden kastedilenin yalnızca halkı Müslüman olan ülkeler olmuş olmasıdır. Medya aracılığıyla yapılan şartlandırmayla teröristle Müslüman özdeşleştirilmek istenmiş, yeni bir kavram olarak İslami terör literatüre sokulmuştur. 

7 Ocak 2015 Fransa da Charlie Hebdo Provokasyonunda, baskını yapanların Allahuekber diye bağırdıkları, El Kaide mensubu oldukları , Peygambere yapılan hakaretin intikamını aldıkları ve Charlie Hebdo yu öldürdük şeklinde konuşmalar yaptığı iddiası ile provokasyon, İslam ı terör olarak nitelendirilip büyük bir kampanya başlatılmıştır. Bu eylemi yapan herkesin, bu ifadeleri bilinçli bir şekilde kullanarak yanlış hedef gösterme ihtimalinin olabileceği, tartışmaya bile açılmadan hüküm verilmiş, suçlu ilan edilmiştir.

Dördüncü Benzerlik:

11 Eylül 2001, ABD ikiz kulelerinin vurulması provokasyonunda, herkesi uydudan takip edebildiğini söyleyen ABD istihbarat örgütleri, 4-5 sivil uçağın aynı anda kaçırılmasından haberdar olamamıştır. Nedense kaçırılan uçaklardan hiçbiri, kulelerle irtibata geçememiş ve fakat yolcular aileleriyle görüşebilmiştir. Yolcuların görüştüğü ailelerden hiç kimse, polise haber vermeyi akıl edememiştir. Ya da haber vermişlerse niçin güvenlik harekete geçmemiş; hiçbir savunma sistemi otomatik olarak devreye girmemiştir Pentagon un erken uyarı ve güvenlik sistemini kimin devre dışı bıraktığı açıklanmamıştır. 

7 Ocak 2015 Fransa da Charlie Hebdo Provokasyonunda, medya yer alan bilgilere göre eylemciler oldukça sakin ve profesyonel , özel askeri eğitim aldıkları anlaşılmaktadır. Böylesi profesyonel bir ekip, Charlie Hebdo nun bulunduğu sokakta önce derginin arşivinin bulunduğu binaya (6 numaralı bina) gitmiş, oranın merkez olmadığını anlayınca iki el ateş edip çıkmış, derginin merkezine (10 numaralı bina) girdiklerinde ise ofislerin hangi katta olduklarını bilememiş, sorarak öğrenmişlerdir. Son derece profesyonel bir ekip, son derece amatör bir eylem yapmaktadır. Bu sizce mantıklı mıdır Derginin çalışanları, etrafa rastgele ateş ederek karikatüristlerin çalıştığı ofisi soran maskeli silahlı kişileri, polise niçin bildirmediği; bildirdi ise polisin niçin gelmediği anlaşılabilir değildir.

Beşinci Benzerlik:

11 Eylül 2001, ABD ikiz kulelerinin vurulması provokasyonundan önce Amerikan istihbarat servislerinin bir terör saldırısı bekledikleri, ama zamanını bilemedikleri sürekli ifade edilmeye başlanmış ve bu çerçevede bir kamuoyu oluşturulmuştu. Buna rağmen 50-100 kişilik bir grup ABD ye sızıp eylemi gerçekleştirebilmiş olması mantıklı mıdır? 

7 Ocak 2015 Fransa da Charlie Hebdo Provokasyonundan önce, bir saldırının Paris te olacağı bekleniyordu; ama ne zaman olacağı bilinmiyordu. Yılbaşından önce Fransız polisi ve istihbaratı yüksek alarma geçirilmişti. Böylesi yüksek bir alarma karşılık iki gariban Cezayirli kökenli kardeş, Fransız devletini ters köşe yaparak eylem gerçekleştirebiliyor, tüm dünyayı ayağa kaldırabiliyor. İlginç değimli

Altıncı Benzerlik:

11 Eylül 2001, ABD ikiz kulelerinin vurulması provokasyonunda, sivil uçakların nasıl ele geçirildiği bilinemediği gibi 7 Ocak 2015 Fransa da Charlie Hebdo Provokasyonunda da, farklı katlardaki şifreli iki çelik kapının nasıl açıldığı, şifrenin nasıl elde edildiği bilinmemektedir.

Yedinci Benzerlik:

11 Eylül 2001, ABD ikiz kulelerinin vurulması provokasyonunda, Başkan ın Air Force One adlı uçakta olduğu bilgisi, eylemcilere nasıl ulaştığı izah edilememiştir. Başkanın uçağını koruyacak savaş uçaklarının, başkanın çevresinde olmadığı bilgisi medyada sürekli yer almıştır. 7 Ocak 2015 Fransa Charlie Hebdo provokasyonunda, Pazartesi olan dergi yönetim kurulu, Çarşamba gününe alınmış ve toplantılara katılmayan karikatüristler, topluca toplantıya davet edilip katılmaları sağlanmıştır. Gün değişimi ve katılımcalar bilgisi saldırganlara nasıl ve kim tarafından ulaştırılmıştır; bu, bilinmemektedir. Bu bilgileri servis edenlerin kimler olduğu sorgulanmamaktadır. Yaptığı yayınları sebebiyle 2011 den beri dergi, polis korumasına alınmıştır. Ancak baskın günü hiçbir güvenlik mensubu görev bölgelerinde bulunmamıştır. Güvenlik kameraları, devre dışı bırakılmıştır. 

Güvenlik kameralarının devre dışı bırakıldığı bir mekânda, medyaya servis edilen görüntüler, kim tarafından hangi amaçla çekilmiştir Görüntülerin montaj olup olmadıkları hiç sorgulanmamış, tesadüfen orada bulunan ve eylemciler tarafından vurulan polis memurunun, Hayır, sorun yok şef diye katillerine cevap vermesi, kim tarafından, nasıl duyulup kayıt altına alındığı bilinmemektedir.

Sekizinci Benzerlik:

11 Eylül 2001, ABD ikiz kulelerinin vurulması provokasyonunda, ABD içerisinde en az 3 yıllık bir hazırlık döneminde uçak kullanmayı öğrenip hiç iz bırakmayan profesyoneller, nasıl olup da kullandıkları arabalarda Kur an ve Arapça yazılı uçak kullanma kılavuzları bırakabilmişlerdir Ertesi gün ölüme gidecek bir mücahit(!), nasıl olurda bir gece önce bara gidip kafayı çeker ve ertesi günün çok muhteşem olacağını söyleyebilir Bu bilgiyi kim nasıl elde etmiştir 7 Ocak 2015 Fransa Charlie Hebdo provokasyonunda, son derece profesyonel oldukları ifade edilen eylemciler, her nedense kimlikleri arabada unutmakta; cihadist bayrak bulundurmaktadır. Profesyonel bir eylemde herkesin dikkatini çekecek şekilde arabanın kapıları açık tutulmaktadır.

Sonuç: Eylemin Amacı İki Yıl Önceki Karikatürlerin İntikamını Almak İmiş

Eylemcilerin, Hz. Peygambere yapılan hakaretin intikamını almak amacıyla eylemi gerçekleştirdikleri, medyaya servis edilmiş ve ısrarla gündemde tutulmaya çalışılmıştır. 2011 yılından bu yana, iki yıl içerisinde, Hz. Peygamberle ilgili hakaret içeren herhangi bir karikatür çizilmediğine göre bu eylemciler ya da onların dâhil olduğu örgüt, bu hakaret olayını anlaşılan iki yıl sonra duymuş, öğrenmiş ve intikam almaya kalkmıştır. Bu mantıklı mıdır Yeniçerinin biri, Yahudi nin birini ulan siz Hz İsa yı öldürdünüz diyerek öldürmeye kalkmış. Yahudi kaçarken arkadaş o olay 1500 sene önce vuku buldu, benim suçum ne dediğinde; yeniçeri ben onu bunu anlamam, ben şimdi duydum diye bir cevap vermiştir. 7 Ocak 2015 Fransa Charlie Hebdo provokasyonunun bundan farklı bir tarafı var mıdır?

İki yıl önceki bir olayın iki yıl sonra intikamını almaya kalmak mantıklımıdır?

Öyleyse ne planlanmaktadır?

Çizilen strateji nedir?

Olayın gerçek aktörleri kimlerdir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞER İTTİFAKI ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI İÇİN İKİ ANA EKSEN OLUŞTURMAYA ÇALIŞMAKTADIR

(Umran Dergisi)   Şer İttifakı (Siyonizm-ABD-İngiltere-İsrail, AB) 21. yüzyılı “dijital dönüşüm” yüzyılı olarak öngörmekte, bu nedenle “büyü...